Въпроси и отговори за ароматите

Ароматите правят живота ни... по-вълнуващ. Има нещо магнетично в уханията и това как могат да променят излъчването и настроението. Правилното ухание може да те провокира да погледнеш на някой по съвсем друг начин.

AvonFragranceFavorites

Кой създава ароматите на AVON?

AVON работи със световно известни парфюмеристи. Те са висококвалифицирани майстори, известни като "носовете" и са креативната страна на ароматите на Компанията. Използват се само подбрани съставки, за да  бъдат ароматите с най-високо качество. Идеите за уханието се отразяват и върху дизайна на флакона.

Каква е ралзиката между парфюм и парфюмна вода?

Парфюмът е най-концентрираният тип аромат, с най-много парфюмно масло в есенцията си. Парфюмите са много наситени и трайни. Те обикновено се предлагат във флакони без пулверизатор и е достатъчно много малко количество от тях, нанесено с помощта на пръстите върху кожата.

Прфюмните води са с малко по-ниска концентрация на парфюмно масло, но са също толкова наситени и луксозни.

Колко дълго издържа уханието върху кожата ти?

Висококачествените съставки, които професионалните парфюмеристи, работещи за AVON влагат, гарантират трайност поне 6 часа. Нормално е с времето обонянието ти да привикне с аромата и да не го усещаш, но това не значи, че не ухаеш и околните го долавят. Все пак времетраенето на аромата зависи от силата на формулата и от самата кожа на човека, така че не може да се каже с абсолютна точност. Например и Far Away и Viva By Fergie, са парфюмни води, но Viva е с по-силна концентрация на съставките.

Къде е най-подходящо да се нанася парфюм?

Нанасяй аромата върху точката на пулса на китките, по шията и зад ушите. Не търкай китките една в друга - това уврежда молекулите на аромата. Остави го да попие сам. За по-траен ефект, напръскай и по косата.

Как ароматът да трае по-дълго?

Използвай ароматизирани продукти за тяло след душ. Когато те са от същата серия като парфюма, със сигурност ще удължиш аромата му. Започни с уханна вана или душ с луксозен душ гел. След това хидратирай с ароматен лосион за тяло кожата си. Накрая няколко пръски парфюм ше завъшат уханието, което ще се носи от цялото ти тяло с часове.

Колко време е годен ароматът и къде е добре да държа флакона?

Качествените аромати издържат до 3 години. Съхранявай флакона на хладно и тъмно място, далеч от директна слънчева светлина или горещина. Избягвай влагата - никога не дръж флаконите в банята.

Какво представляват ароматните нотки?

В консистенцията на всеки аромат има различни "сурови" съставки. Те се наричат "нотки". Връхните нотки са тези, които правят първоначалното впечатление. Сърцевите нотки са доловими като мирис, когато парфюмът попие в кожата. Те са същината на аромата, а базовите нотки са неговата основа и са най-трайни върху кожата.

Има ли дневни и нощни аромати?

Можеш да носиш всеки аромат по всяко време, но все пак по-леките ухания, цитрусови и цветни, са по-подходящи за деня. Вечер се доверявай спокойно на по-наситените и тежки аромати с по-екзотичен привкус или дървесни нотки.

Каква е разликата между спрея за тяло и ароматната вода?

Спрейовете за тяло са по-слабо концентрирани форми на ароматите и са създадени да се пръскат по цялото тяло. Тоалетната вода и парфюмната вода съдържат повече ароматни масла и се нанасят основно на китките.

Избери своите любими аромати от богатството на AVON Брошура.





Публикувай коментар

!-- #footer -->