Съвети за избора и нанасянето на пудра


avon_face_foundation_powder

Пудрата фиксира фон дьо тена и/или коректора го прави по-траен. Тя омекотява цветовите преходи на ружа и сенките за очи и те изглеждст по-естествени. Някои жени избягват пудрата, защото мислят, че прави грима прекалено тежък. Всъщност това зависи от техниката на нанасяне. Качествените пудри са толкова фини, че е достатъчно съвсем леко поръсване за фиксиране на основата. Пудрата попива мазнината и матира кожата, но добрите пудри не я изсушават, а напротив - съдържат микрокапсули, които отделят овлажняващи субстанции или извличат влага от въздуха.

Следващата информация ще Ви улесни при избора на подходящия цвят и правилното му нанасяне, така че тенът на лицето Ви винаги да изглежда както трябва.

Видове пудри

Прахообразни пудри -  нанасят се по-равномерно, прецизно и фино. Използват се за много гримьорски трикове , които не се получават така добре с компактната пудра.

Компактна пудра - пресована пудра в кутийки, която е задължителна, ако през деня кожата Ви се омазни и се наложи бързо да попиете.

Крем-пудрата (пудра фон дьо тен 2в1) комбинира свойства на фон дьо тена и на пудрата. Продуктът има добри покривни способности, но трябва да избягвате да го използвате на кожа с бръчки, разширени пори или грапави места, защото ги подчертава. Има два начина за нанасяне на крем-пудрата: с леко влажна гъба за фино покритие и със суха гъба за по-плътно покритие.

Аксесоари

puh4e

С дебела четка прахообразната пудра се нанася най-лесно и най-фино. Потопете върха на четката в пудрата и за да не напудрите прекалено много, преди да нанесете, издухайте леко или я изтупайте върху дланта си.

Големите, мъхести пухчета са алтернативата на четката. За да стане слоят от пудра тънък, вземете с пухчето пудра от кутийката и го притиснете върху дланта си. Едва тогава нанесете върху лицето с кръгообразни движения.

Цвят

Основно правило: фон дьо тенът и пудрата, трябва да са в абсолютно еднакъв или много близък нюанс. При светли, неутрални нюанси на фон дьо тена, най-удачното решение е цветово неутрална прозрачна пудра, защото тя само фиксира и матира, без да оцветява. При почернялата кожа със загар и при по-тъмните нюанси на фон дьо тена прозрачната пудра не е подходяща, защото, поради липсата на пигменти, изглежда леко сивкава.

Пудрите в жълтеникави тонове са подходящи почти за всеки цвят  кожа, дори и за много тъмния. Пудрата с блестящи частици е идеален завършек на грима за специални случаи, но бъдете внимателни с нея, защото се отлага в гънките на кожата и може да подчертае всички линии и бръчки. Избягвайте я също, ако имате мазна кожа.

Хигиена

Редовно измивайте четките  най-добре със сапун и топла вода. Изстискайте ги, подсушете с хавлиена кърпа и ги оставете да изсъхнат добре.

 




Публикувай коментар

!-- #footer -->