Съвети за избора и нанасянето на руж

nanasqne ryj

С руж се постига чар и женственост. Той е в цял спектър от цветове и консистенции и трябва да съответства на типа и цвета на кожата.

Как да избираме  цвят?

cvqt ruj

Бяла кожа: пепелно розово и бледо, пастелно розово, млечна праскова (кайсия) и неутрални в бледо бежово (светлокафяво).

Жълтеникава кожа: розово и ярко розово, топло прасковено и неутралните цветове на теракота и мед.

Кожа с тен: коралово розово, топло оранжево или червено, неутрални - топъл бронз и ягода.

Тъмна кожа: наситена слива, ярко червено, неутрални - тъмна малина и какао.

Как да нанасяме ружа?

Нюансът на ружа става по-интензивен, когато температурата на тялото се повишава, така че го използвайте крайно пестеливо, ако ще ходите някъде, където може да се разгорещите.

Ако използвате руж-пудра, хубавата четка има огромно значение. Малките четчици, които обикновено са в комплекта, са подходящи само за дневно освежаване на грима. Големите четки са незаменими за прецизно нанасяне и естествен вид. Когато е под формата на пудра, ружът се нанася най-накрая - след фон дьо тена и пудрата.

ryj nanasqne

След като потопите четката в ружа-пудра, изтръскайте излишното количество от нея, като потупате дръжката й върху дланта си или просто го издухайте от четката. Това предпазва от нанасяне на твърде много руж още в началото.

Кремообразните ружове се нанасят преди пудрата Най-добре това става с пръсти или със специално тампонче.

Освен традиционният руж Аvon предлага и разновидности под формата на перли, които ще придадат бронзов загар на лицето ви, ако изберете бронзовите нюанси, а по-розовите перли озаряват деликатно кожата.

perli za lice

Блестящият руж е идеален за зряла кожа, тъй като разсейва фините линии и прави деликатната кожа около бузите да изглежда по-млада. Трябва обаче да се използва пестеливо, за да не се събере в линиите и бръчките, и да ги подчертае, вместо да разсее вниманието от тях.

Ружът трябва да се слее абсолютно равномерно с кожата около ушите, линията на косата и на два пръста разстояние от носа, като цветът трябва да се концентрира върху изпъкналата част на скулите, а не под или над нея.

За перфектно сливане на ружа, избършете излишния руж от четката, с която сте нанасяли и след това минете леко по бузите около краищата на контура. Това ще смекчи линиите и ще ви направи да изглеждате по-естествено.




Публикувай коментар

!-- #footer -->