Съвети за избора и нанасянето на фон дьо тен

syvet fon dio ten

С фон дьо тен и пудра се постига перфектен тен по всяко време на годината. Добрата основа на кожата е ключът към съвършения грим. Умело нанесеният фон дьо тен, фиксиран с пудра, прави кожата гладка и с равномерен тен.

Когато избирате фон дьо тен, гледайте той да се доближава най-много до вашия естествен цвят на лицето. Не се опитвайте да покривате кожата с белези, петна или пъпки с по-дебел слой фон дьо тен. Нанесете тънък слой върху цялото лице. Всички видими несъвършенства прикрийте с коректор. Фиксирайте с пудра.

Добре нанесеният фон дьо тен, който съответства на цвета на кожата ви, може лесно да бъде объркан с перфектната кожа.

Основни видове фон дьо тен и тяхното нанасяне

Avon_Foundations

 

Течен фон дьо тен

С него се постига най-мек ефект. Препоръчва се да се нанася с пръсти по следния начин: първо сложете малко от него на дланта си, след което, с леки потупвания го наложете върху кожата на лицето с върховете на пръстите си. Накрая го втрийте в кожата, използвайки много фина гъба. Гъбата ще обере излишния фон дьо тен и ще го разнесе по-равномерно.

Плътен кремообразен фон дьо тен или фон дьо тен-мус

Използва се за по-дебело покритие. Този тип фон дьо тен обикновено съдържа различни масла и е подходящ за суха кожа и по-специално през зимата. Препоръчително е да се нанася с пръсти.

Фон дьо тен - стик

Подходящ е за грапава кожа с видими несъвършенства, но е видим на кожа с бръчки. Най-добре е този вид да се нанася чрез потупване с пръсти като се избягва областта в непосредствена близост до очите. Накрая се нанася пудра за лице.

Преди нанасянето на какъвто и да е грим, лицето трябва да бъде добре почистено и хидратирано. Ако имате тъмни кръгове под очите, прикрийте ги с коректор и тогава преминете към фон дьо тена. Нанесете от него по врата и под брадичката, както и върху ушите, ако сте с прибрана коса, за да не се вижда черта по контура на лицето и да изглеждате все едно сте с маска. Добре е да използвате основа за грим, защото тя много улеснява равномерното разнасяне на фон дьо тена.

Не забравяйте редовно да миете гъбите с топла вода и сапун.

 




Публикувай коментар

!-- #footer -->