Бои AVON Advance Techniques - въведение и избор на цвят

Скъпи приятели, в поредица от блогове ще Ви представим полезни съвети и клипчета относно новите бои на AVON. Както вече сте разбрали, това са професионални бои, но разработени така, че да можете и сами да се боядисвате у дома, постигайки професионален резултат. Нека започнем с едно видео, което най-общо да ни запознае с тях:

А сега ще се спрем на избора на цвят. Съветите и видеото към тях не само ще Ви улеснят в избора, но и ще Ви помогнат да бъдете наясно какъв ефект можете да очаквате, избирайки определен нюанс.

Всеки цвят се идентифицира с номер, в който е закодирана информация. Номерът преди десетичния знак показва колко тъмен или светъл е цветът. Наричаме го НИВО. Нивото се измерва според 12-степенна скала 1 най-тъмен, 12 най-светъл. Номерът след десетичния знак показва характера, отражението на цвета. Наричаме го ОТТЕНЪК. Някои цветове комбинират 2 оттенъка - единият е по-силен, доминиращ, а вторият е по-слабо забележим.

Разгледайте следните примери:

  • .0 Неутрален или натурален, без очевиден оттенък
  • .1 Пепеляв (студен оттенък) помага за минимизирането на нежелан рижав или златист тон след изсветляване
  • .3 Златист (топъл оттенък)
  • .4 Меден (богат, топъл оттенък като на естествено червенокоса дама)
  • .5 Махагон (студен, червен оттенък)
  • .6. Червеникав (луксозен, червен оттенък)
  • .7 Шоколадов ( богат, кафяв оттенък с балансирана топлина)

Ако косата Ви в момента е боядисана, изследвайте внимателно естествения си цвят в корените, както и дълбочината на настоящия, положен нюанс боя. Може да изберете да боядисате косата си с всеки нюанс - по-тъмен, като настоящия или по-светъл. Само се уверете, че изборът Ви обхваща до две нива разлика в по-тъмната или по-светлата цветна скала.

След като сте избрали желаното ниво на цвят, подберете и оттенъка, който искате да постигнете.

Няколко важни съвета при избора на боя за коса:

- ако косата Ви вече е боядисана, не можете да я изсветлите в по-светъл нюанс. Боята за коса не може да изсветли друг цвят боя върху косата. Може само да изсветли естествената коса.

- ако имате изсветлени кичури в косата си, няма да бъдат видими след боядисването. Резултатът ще бъде комбинация от цвета, който сте избрали и Вашия цвят на косата - един и същ цвят ще изглежда по различен начин върху косите на две жени.

- ако 50% и повече от косите Ви са посивели, цветът на косата Ви ще се прояви по-светъл.

- ако се колебаете между два цвята боя за коса, изберете по-светлия. В последствие е лесно да поставите по-тъмен цвят, докато изсветляването е по-трудно.

Ако сте се впечатлили от русия нюанс на Фърги и прецените, че е подходящ за Вас, след като вече знаете как да избирате цвят, то ще Ви издадем, че нейният номер е 9.0 - Light Blonde.




Публикувай коментар

!-- #footer -->