АVON с най-прозрачна дарителска програма

С изключителна гордост Ви споделяме, че "От любов към живота" стана носител на престижния приз "Най-прозрачна дарителска програма" за 2011 г. Кампанията получи отличието на официална церемония в рамките на седмото издание на "Най-голям корпоративен дарител" 2012 г. на Български дарителски форум. Домакин на събитието, което отличи AVON България като един от най-големите дарители в страната, беше Президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев. Сред специалните гости бяха и Десислава Атанасова, министър на здравеопазването, както и Томислав Дончев, министър по управление на европейските проекти.

AVON награда за най-прозрачна дарителска програма

От старта на кампанията "От любов към живота" до днес, целите на кампанията са две: посланието към жените за активна профилактика на болестта, както и дарения на прегледи и апаратура, които пряко да подпомогнат процеса на профилактика. Чрез продажбата на специални розови продукти, през годините успяхме да наберем повече от 1 300 000 лв. Това са и средствата, с които предоставихме мобилна мамографска и ехографска апаратура за профилактика на болестта на територията на цялата страна. В резултат, осигурихме повече от 23 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи през годините. Кампания "От любов към живота" получи подкрепа от над 700 000 души в България до момента.

Дарение 2012

През октомври 2012 г. кампанията обяви дарението си от 100 000 лв., които ще бъдат използвани, за безплатни профилактични прегледи на нуждаещи се жени, във възрастовата група 30 - 50, за които няма осигурени безплатни прегледи, жени в затруднено финансово положение и от социално слаби групи.

Хронология на кампанията от Любов към живота през годините:

AVON подвижен мамограф

2004 г. - с двугодишните усилия на своите Представители, AVON България дари първия в страната мобилен мамограф на Национален онкологичен медицински център.

2005 - Даряват се над 155 000 лева за безплатни мамографски прегледи, а над 4 000 жени се включват в похода "От любов към живота". Над 10 български звезди подкрепят кампанията - Мария Илиева, Радост Драганова, Стефания Колева, Вергиния Минчева, Ива Екимова, Мартина Вачкова, Йорданка Кузманова.

2006 г. - дарен е първия мобилен ехограф, който прави възможна животоспасяващата профилактика и при по-млади жени. 30 популярни български звезди са посланици на кампанията.

2007 г. - Събраните средства са използвани за над 1900 профилактични прегледа на жени от 11 града в Източна, Централна и Южна България, както и за осигуряване на консумативи, поддръжка на мобилния мамограф и ехограф.

2008 г. - Към кампанията се включват актрисата Цветана Манева и олимпийската шампионка Мария Гроздева. Даряват се 5700 безплатни в 19 града в цялата страна. В "Походът срещу рака на гърдата" се включват над 3 200 столичани, а още 11 000 българи от 20 града подкрепят кампанията.

AVON поход От любов към живота

2009 г. - Дарена е специализирана апаратура за постоперативно лечение на Националния онкологичен център и над 6000 безплатни профилактични прегледи в 16 населени места.

2010 - Провежда се първият благотворителен концерт от кампанията с участието на над 20 звезди и 3000 човека. Дарена е цифрова апаратура на болница Токуда. Налагат се нови стандарти в профилактиката на рака на гърдата в България с модерна мамографска апаратура.

2011 - Провежда се най-мащабният концерт от кампанията, с общо дарение от 191 000 лв за закупуването на 7 ехографски апарата за най-ниждаещите се болници в цялата страна. Кампанията получава подкрепата на над 30 български звезди, над 50 медиийни партньори и над 3500 зрители на живо, а над 250 000 гледат концерта по телевизията.

Всеки може да бъде част от кампанията, закупувайки благотворителните продукти с розова панделка, които ще открие в AVON Брошура




Публикувай коментар

!-- #footer -->