Как да разчиташ етикетите

Сигурно ти е правило впечатление, че на етикетите на козметичните продукти има малки символи. Те разбира се имат своето значение. Ето как се разчитат:

AVON етикет

Ръка върху книга - означава, че има листовка с допълнителна информация, която е вътре е опаковката. Този символ се използва, когато върху етикета на самия продукт няма достатъчно място за важната информация като начин на употреба, предупреждения и др. Важно е да се запознаеш с тази информация, за да може да се възползваш отмаксимално от ползите на продукта, както и да се предпазиш от неприятни последствия.

Съставки - обикновено списъкът със съставките е разположен на дъното на етикета. Така ако имате развита алергия към някоя съставка, можете да проверите дали тя присъства в този продукт.

Дата на годност - такава се посочва само ако продуктът е с годност по-малка от 30 месеца. Обикновено се изписва като: "Срок на годност: месец/година". За продукти с по-дълг от 30 месеца срок на годност, няма посочена такава дата, а с еизползва символът отворено бурканче.

Отворено бурканче - върху този символ е посочено колко дълго в месеци,може да се използва продуктът след като се отвори. Тези продукти нямат изписан срок на годност, а само дата на производство. Те са годни 3 години от дата на производство, когато не са отворени. След като бъдат отворени, AVON гарантира безопасността от използването им за срока, посoчен на символа отворено бурканче.

 




Публикувай коментар

!-- #footer -->