Кажи здравей на красивата си коса без пърхот

Пърхотът е доста досаден проблем и определено може да понижи самочувствието ти. Точната причина за появата му не е известна, но със сигурност е потвърдено, че това не е заболяване, дължащо се на лоша хигиена, както преди време се е смятало.

Макар да не се знае точната причина за наличието на пърхот, има някои предпоставки, благоприятстващи появата му.

МАЯ - хората, които са чувствителни към маята са и по-уязвимикъм появата на пърхот.

СУХА КОЖА - студеният въздух през зимата, в комбинация с топлината на закрито, е честа причина за сърбеж и лющеща се кожа. При хората със суха коожа пърхотът е по-ситен, а снежинките не са мазни.

РАЗДРАЗНЕНА МАЗНА КОЖА - хората с мазна кожа по-често страдат от пърхот.

НЕДОСТАТЪЧНО ШАМПОАН - ако не се използва достатъчно шампоан, на места в косата може да се образуват наслоявания от себум, който е и причинител на пърхот.

МАЛАСЕЗИЯ - това са тип гъбички, които живеят върху скалпа на всеки човек. Те се хранят със себума, образуван от коосмените фоликули и обикновено не създават проблеми. Когато обаче се размножат прекалено много, те могат да станат причинител на пърхот. Тогава кожата на скалпа се раздразва и започва да произвежда повече клетки. те умират по-бързо и се лющят, смесват се със себума и изглеждат като снежинки в косата.

ДИЕТА - счита се, че хората, които имат ограничен прием на цинк, витамин В и мазнини, са по-склонни да произвеждат пърхот.

СТРЕС - специалистите вярват, че има връзка между стреса и много кожни проблеми.

AVON Advance Techniques шампоани птив пърхот

За да ти помогне да се бориш с този проблем, AVON разработи специална технология ZPT, която използва за създаването на нови шампоани против пърхот от серията Advance Techniques. Тяхната мека и нежна формула е подходяща за всички типове коса, като успокоява раздразнената кожа на скалпа и я прави по-устойчива на поява на пърхот.

Сложната технология ZPT включва 1% активен екстракт от цинк, който има антигъбични и антибактериални свойства, благодарение на които премахва сърбежа.

С новите шампоани  Advance Techniques против пърхот не е нужно да правиш компромис с другите нужди на косата си, защото можеш да избираш между 3 вида - за обем (AT Volume), за ежедневна употреба (АТ Classic) и за непокорна коса (Beautifully behaved).

Действието на избрания от теб шампоан ще усетиш още с първото му използване, като за целта е необходимо да го оставиш да подейства върху скалпа поне 5 минути, преди да го изплакнеш.

Открий своят противопърхотен шампоан Advance Techniques в новата AVON Брошура и се радвай на красивата си коса!




Публикувай коментар

!-- #footer -->