Боядисване на косата - няколко професионални съвета

АVON колорист Лори Годард

Лори Годард е едно от най-популярните имена в световен мащаб в сферата на професионалната грижа за косата и по-конкретно в боядисването. Има 25г. опит в колористиката и лично се грижи за красивата руса коса на Рийз Уидърспуун, като доста пъти е използвала AVON Infusion Treatment, както за нея, така и за много други знаменитости. Тази терапия придава блясък на косата и я подхранва.

Лори споделя, че модните тенденции този сезон определено са насочени към богатото и наситено кафяво. Друга тенденция е наситено платинено и бледо русо. Все още са акттуални и медните нюанси и според Лори, те ще се задържат още известно време.

AVON Advance Techniques боя за коса

Колористката доста добре познава боите Advance Techniques на AVON, защото самата тя ги използва и споделя, че е много щастлива да бъде глобален колорист на Компания, подкрепяща жените. Тя признава, че невинаги й остава време да се боядиса в салона, макар да работи там и затова разкава как жените могат да се боядисват в домашни условия с боите на AVON:

"Боите са уникални, защото представляват тристепенна система. Продуктът за предварително третиране се грижи за увредената коса и я подготвя за боядисването, така че боята да се нанесе равномерно от корените до върха.

Следва самата боя. Това, което лично на мен много ми допада, е ароматът, а и боята се смесва толкова лесно - разклащаш шишето за 20-30 секунди и готово! Дори най-скъпите професионални бои, с които работя в салона, не се смесват толкова лесно.Следва продуктът за грижа след боядисване със "заключваща" цвета технология, който възстановява копринения и здрав вид на косата, запечатвайки блясъка и жизнеността."

А ето и някои професионални тайни, които глобалната колористка на AVON разкрива:

"Пролетта си отива и чакаме лятото, когато ще отидем на море, на плаж, на брега на някое езеро и косата ни също ще бъде изложена на влиянието на слънчевите лъчи и сладка или солена вода. Хлорът и други химикали, както и солта могат да навредят на структурата на косъма, затова трябва да използваме подходящ продукт за коса. AVON предлагат специална грижа за боядисана коса - спрей, който съдържа UVA и UVB филтри. Той запaзва цвета, предотвратява изсветляването на цвета, предпазва косата от слънцето, подхранва и хидратира, така че косата да е гладка и блестяща. Затова препоръчвам и използването на "заключващия" цвета продукт от серията боя за коса Advance Techniques."

Цялата гама продукти за грижа за косата, както и самите бои Advance Techniques можете да поръчате от актуалната AVON Брошура.




Публикувай коментар

!-- #footer -->