Почувствай силата на луксозния златен кехлибар с Cristian Lacroix Ambre

AVON парфюми Cristian Lacroix

След успеха на предишните парфюми Nuit и Rouge световноизвестният дизайнер Кристиан Лакроа,  в ексклузивно партньорство с AVON, представя 2 изтънчени нови аромата - Christian Lacroix Ambre за Нея и Него.

Ambre  на френски означава кехлибар. Новите парфюми на Christian Lacroix са вдъхновен именно от топлината на кехлибара. Те са чувствени, събуждат сетивата и въображението, и принадлежат към категорията на гурме ароматите.

Сензационното женско ухание Christian Lacroix Ambre завладява сетивата с искрящи нотки на мандарина, роза и течен карамелен кехлибар.
Christian Lacroix Ambre за Него съблазнява с ориенталски дървесни нотки, които умело се съчетават с пикантен бергамот, свеж мъх и чувствен златен кехлибар.
Новите аромати са чудесна възможност да научиш малко повече за едно от най-интересните творения на природата. Въпреки че много хора мислят кехлибара за камък, всъщност той е вкаменена смола от праисторически вечнозелени дървета. Най-старият кехлибар открит на земята е от преди 120 милиона години. Представи си каква невероятна сила се крие в него.
Кехлибар
Интересен факт за кехлибара е, че той невинаги е оранжев на цвят. Най-популярни са вариантите му в топли цветове, като различни нюанси на жълто, оранжево и кафяво. Ето защо кехлибарът понякога е наричан слънчев камък. Сигурно ще се изненадаш да разбереш, че всъщност има и кехлибар в синьо, червено и зелено.
Освен че е красив, на кехлибара се приписват и много мистични свойства. В азиатските култури го наричат "душата на тигъра" и е символ на смелост. Хората го носят със себе си на дълги пътувания и дори го използват за лечение на жълтеница. Смята се също, че той балансира емоциите, привлича късмета, помага за изчистване на отрицателната енергия и за развитието на търпение и мъдрост.
Друг любопитен факт е, че кехлибарът е първият източник на електроенергия.
Преди повече от 2500 години било открито, че триенето на кехлибар произвежда искри Заради тази му сила той получава името ηλεκτρον от гръцката дума за електрон.
Амбърът е първият декоративен материал в историята на човечеството. Археологическите находки показват, че кехлибарът е бил един от първите материали, които праисторическите хора използвали за създаване на орнаменти.
Поръчай своя кехлибарен аромат Christian Lacroix Ambre и усети неговата топла зареждаща сила: AVON Поръчка

 




Публикувай коментар

!-- #footer -->