5 факта за социалните инициативи на AVON

AVON никога не забравя тези в нужда и една от основните цели на Kомпанията е да промени живота на жените в положителна насока.

ФОНДАЦИЯ AVON

Avon Foundation for Women Logo Black

Фондация AVON е основана от дъщерята на създателя на Компанията - Eдна МакКонъл Кларк през 1955г. Първоначалната цел е да се финансира обучението на бедното население от страните, в които AVON оперира. Днес основната мисия на Фондацията е да подобри качеството на живот на жените по цял свят и да им предложи помощ в трудна за тях ситуация, която на пръв поглед изглежда неразрешима. Основните проекти на Фондацията са свързани с борбата срещу рака на гърдата и борбата против домапното насилие.

ПОХОДЪТ СРЕЩУ РАКА НА ГЪРДАТА

AVON поход срещу рака на гърдата

За първи път походът се организира през 1992г. във Великобритания. Оттогава AVON предлага благотворителна серия продукти "Розова панделка" във всеки AVON Каталог. Известни личности като Шарън Стоун и Салма Хайек дадоха имената си на 2 от  нюансите лак за нокти. Продажбите на тези продукти нямат комерсиална цел и затова никога не са споменавани в рекламите на AVON. Цялата печалба от тях се използва за важни задачи, като безплатни прегледи на жените, покупка на най-съвременната диагностична техника за клиниките, финансирането на научни изследвания, свързани с лечението на рака на гърдата.

СПЕШНА ПОМОЩ

AVON помощ

От 2001г. AVON активно подкрепя жените и техните семйства, които са пострадали при природни бедствия и аварии, като терористичната атака от 11 септември в Ню Йорк, войната в Ирак, цунамито в югоизточна Азия, ураганите Катрина и Рита, земетресенията в Китай (2008г.) и в Хаити (2010г.). До момента AVON е изпратила над 19 милиона долара в изброените региони, като си сътрудничи с Червения кръст и Лекари отвъд граници.

КАМПАНИЯ НА AVON "ГОВОРИ ОТКРИТО СРЕЩУ ДОМАШОТО НАСИЛИЕ"

AVON срещу домашното насилие

Тази Кампания стартира в САЩ през 2004г. Всяка четвърта жена в света е жертва на домашно насилие, но, въпреки това, повечето от тези престъпления остават неразкрити, а на техните извършители не се търси отговорност. Кампанията се опитва да разрупи тази "стена на мълчанието" и създава обществен диалог по тези тревожни теми, като същевременно се опитва да подкрепя жените да бъдат силни и щастливи. Символът на тази Кампания е знакът за безкрайност, изразяващ идеята за силата на жените. С този символ AVON предлага серия продукти, чиито продажби са в подкрепа на сложния и изискващ много енергия проект.

ЗДРАВЕЙ, МОЕ ЗЕЛЕНО УТРЕ!

AVON зелено утре

Програмата "Здравей, мое зелено утре!" стартира през 2012г. и набира средства за възстановяване дъждовните гори в Южна Америка. 93% от тези гори, наречени "белите дробове на планетата", са разрушение вследствие на човешката намеса. Парите, събрани от тази програма, означават милиони нови дървета, шанс за намаляване на парниковия ефект и възможност да се съхрани уникалната флора и фауна на дъждовните гори.





Публикувай коментар

!-- #footer -->