Денят на Земята

Вчера 22 Април, беше денят на Земята. Половин милиярд от жителите на планетата отбелязват този ден, което го прави най-големият нерелигиозен празник. Това е денят, в който "формално" трябва да се замислим как да опазим Земята и съхраним нейните блага и красоти. AVON, която винаги е била социално отговорна компания, и тази година се включи като отбеляза денят на Земята с инициатива за залесяване на Атлантическата тропическа гора на Южна Америка. Тя e една от най-застрашените и с критично значение екосистеми в света. 93% са безвъзвратно загубени и това ще има унищожителен ефект върху всички, навсякъде. Тропическите гори са "белите дробове на земята," защото помагат за пречистването на замърсения въздух и забавят климатичните промени навсякъде по света. Те са също така дом на изключително биологично разнообразие от растения, птици и животни.

C09_2010_fundraising_01

Ейвън стартира проекта "Здравей, мое зелено утре!" с 1 милион долара,
като има за цел да засади един милион дървета в Атлантическата тропическа гора на Южна Америка. В Щатите, проектът минава под мотото да дариш $1 за засаждането на едно дърво - в България капманията е '1 лев засажда дърво'!

Пиша този пост на следващият ден, за да ви провокирам, че е нужно да мислим за Земята не само на 22 Април, а всеки ден. Много от вас няма открият в кампанията за залесяване на Атлантическата тропическа гора своята кауза. Не и нужно. Всеки може да предприеме онези малки стъпки, който да променят ежедневието ни към едно "по-зелено" бъдеще. Много от тях са наистина малки усилия, които могат да доведат до големи резултати! Нужно ли е да отидеш с колата до магазина? Наистина ли ти трябва хартиена разпечатка на всеки е-мейл, който получаваш? Можеш ли да потребляваш по-малко електроенергия за осветление в дома ти? Рециклираш ли отпадъците във твоето домакинство и офиса? Използваш ли торбички за многократна употреба, когато пазаруваш? Със сигурност могат да ти хрумнат още десетки начина да опазиш нашата планета. Според една древна китайска мъдрост най-подходящия момент за засаждане на дърво е бил преди десет години, а следващият подходящ момент е СЕГА! Ти си на ход...

avon.rethink




Публикувай коментар

!-- #footer -->