Подготовка на кожата за зимата

Avon-Solutions-Winter

Зимата може да крие опасности за кожата ако не се грижим добре за нея. Погрешно е схващането, че кожата се изсушава само от силните слънчеви лъчи през лятото. В студеното време тя има нужда от хидратация повече от всякога, тъй като суровите климатични условия се отразяяват зле на всички слоеве на кожата. За да избегнете по-сериозни проблеми  и раздразнения, е добре да използвате защитните кремове на AVON, които са разработени точно за зимния сезон, както и силно хидратиращите продукти от серия ANEW Aqua Youth.

В никакъв случай не трябва да забравяме грижите за тънката и чувствителна кожа на устните. Хидратиращите балсами на AVON ще предпазят устните Ви, а ако са напукани, изберете продукт на восъчна основа. Балсамът за устни с мед и мляко от серия Naturals съдържа витамин Е и натурални съставки, които биха могли да обновят клетките и да възстановят загубената влага.

Друга открита част от тялото са ръцете ни. Не забравяйте топлите ръкавици, както и хубавият подхранващ крем след измиване с топла вода и нежно подсушаване. Глицериновият крем за ръце и нокти AVON Care e добър избор за зимата, тъй като заключва влагата в кожата и редуцира негативните последствия от студа.

Леките хидратиращи лосиони за тяло са по-подходящи за летния сезон. За студеното време и при прехода между сезоните изберете продукти за тяло с по-плътна формула като тези от серията AVON Care и богатите кремове за тяло на Planet Spa и Skin So Soft. За да се усвояват по-ефективно тези продукти от кожата, е добре да я ексфолирате 2 пъти в седмицата. Подходящ за целта е ексфолиантът с минерали от мъртво море Planet Spa.

Продължителното носене на ботуши и чорапи не се отразява добре на стъпалата. Масажът и хидратацията с продуктите AVON Footworks ще им повлияе положително след дългия изморителен ден. Ако искате да отделите специално внимание на ходилата си, можете да си направите Spa ритуал с прекрасните прдукти от серия Planet Spa с африканско масло Шеа и кал от Мъртво море.

И накрая, но не на последно място по-важност, е слънцезащитата. Може би ни се струва някак странно да се пазим от слънцето, когато не усещаме лъчите му да топлят и е облачно или вали сняг. Слънцето обаче си е там и състарява кожата. Затова избирайте хидратиращи кремове, съдържащи слънцезащитен фактор или нанасяйте върху крема си фон дьо тен с SPF15.




Публикувай коментар

!-- #footer -->