Удари мен, не нея!

AVON Говори открито срещу домашното насилие

За втора поредна година AVON обединява усилия в кампанията си "Говори открито срещу домашното насилие" с "Алианс за защита срещу домашното насилие". Кракната цел - да се прекрати насилието над жени и деца.

През 2012 г. кампанията е под надслов "Удари мен, не нея". Тази година към първия посланик на инициативата - Юлияна Дончева, се присъединяват и ММА боецът Станислав Недков - Стъки, и  европейската шампионка Ивет Лалова.
Статистиката продължава да бъде категорична, че всяка четвърта жена в България е  била подложена на вербално или физическо насилие. Причините за проява на словесна и  физическа агресия срещу жени в семейството са много, част от които са липса на финансова сигурност и ревност у мъжа, както и възприятието на мъжа като по-силен и висш от нея.
"Ако един мъж иска да се покаже като силен, може да го направи по много начини. Спортната зала или рингът са подходящи места за доказване на мъжественост и мощ. В семейството обаче мъжът трябва да е закрилник, а  не агресор," заяви Стъки.
Посланието на кампанията "Удари мен, не нея" има точно такава цел - да призове мъжете да използват силата си в спорта, а не за насилие. Статистиката отчита и положителна тенденция: "В цялата страна почти двойно се увеличава броят на потърсилите помощ жени и деца. Това ни дава увереност, че усилията, които AVON България и партньорите ни от "Алианс за защита срещу домашното насилие" полагаме, дават реален резултат. Ще продължим да работим в посока повишаване информираността сред жените за начините, по които може да им се помогне. И тази година ще набираме средства в кампанията чрез продажбата на специалната синя серия продукти. С тях AVON осигурява консултации на пострадалите със специалисти - психолози и юристи, в центровете на Алианса в цялата страна", каза Валентина Бешевишка, Маркетинг мениджър на AVON за Дунавски регион.
В рамките на "Говори открито срещу домашното насилие" AVON набира средства в помощ на потърпевшите от домашно насилие чрез продажба на продукти от специалната синя серия, които могат да се закупят от AVON Брошура.



Публикувай коментар

!-- #footer -->