Българин начeло на AVON в Централна Европа


ристо Манов поема поста вицепрезидент за Централна Европа на козметичния гигант AVON. Българинът ще ръководи представянето на AVON в 18 европейски държави - Албания, Босна, България, Естония, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Финландия, Хърватия, Черна гора и Чехия.
Манов има 7-годишен опит в AVON, една от малкото компании, присъстващи в престижната класация Fortune 500 от създаването си насам. Той се присъединява към екипа на AVON като Изпълнителен директор на AVON България. Само за три години Христо Манов разширява бизнеса на компанията с над 50%. Търговското постижение на екипа му е отличено с две награди - "Трансформация на бизнес модел" през 2005 г. и "Развитие на талантите" през 2006 г.
В периода 2007-2009 г. Христо Манов е изпълнителен директор на AVON Русия, а впоследствие заема същата длъжност за целия източноевропейски регион. Под негово ръководство Русия, Украйна, Грузия, Казахстан и Киргизстан стават основни двигатели за разрастване на бизнеса с цели 40% за период от 3 години. В Русия AVON се превръща в козметична марка №1 и третия по големина пазар на компанията. За изключителни бизнес постижения Русия и Украйна са отличени със специалната награда на Председателя на борда на директорите на AVON.
Преди да се присъедини към AVON, Христо ръководи българския офис на Xerox в продължение на 10 години. В Xerox той достига позиции като старши мениджър "Операции" за Европа и Азия, изпълнителен директор за Унгария, управляващ директор за Дания и генерален мениджър на Xerox за Скандинавския регион.
Христо Манов има магистърска степен по "Телекомуникации и инженеринг" от Технически Университет - София. Завършва и магистърска програма по "Бизнес администрация" с академично отличие. Женен и е баща на две дъщери.
Христо Манов вицепрезидент за Централна Европа на AVON
Христо Манов - вицепрезидент за Централна Европа на AVON

Имаме повод за гордост! Христо Манов ще изпълнява длъжността вицепрезидент за Централна Европа на AVON. Българинът ще ръководи представянето на AVON в 18 европейски държави - Албания, Босна, България, Естония, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Унгария, Финландия, Хърватия, Черна гора и Чехия.

Манов има 7-годишен опит в AVON. Той се присъединява към екипа на AVON като Изпълнителен директор на AVON България. Само за три години Христо Манов разширява бизнеса на компанията с над 50%. Търговското постижение на екипа му е отличено с две награди - "Трансформация на бизнес модел" през 2005 г. и "Развитие на талантите" през 2006 г.

В периода 2007-2009 г. Христо Манов е изпълнителен директор на AVON Русия, а в последствие заема същата длъжност за целия източноевропейски регион. Под негово ръководство Русия, Украйна, Грузия, Казахстан и Киргизстан стават основни двигатели за разрастване на бизнеса с цели 40% за период от 3 години. В Русия AVON се превръща в козметична марка №1 и третия по големина пазар на Компанията. За изключителни бизнес постижения Русия и Украйна са отличени със специалната награда на Председателя на борда на директорите на AVON.

Преди да се присъедини към AVON, Христо ръководи българския офис на Xerox в продължение на 10 години. В Xerox той достига позиции като старши мениджър "Операции" за Европа и Азия, изпълнителен директор за Унгария, управляващ директор за Дания и генерален мениджър на Xerox за Скандинавския регион.

Желаем му успех!




Публикувай коментар

!-- #footer -->