Как да поддържаш ноктите си красиви

Красивите нокти изискват грижи, но това не означава задължително да става в салоните за красота. Ако предпочиташ да го правиш в домашни условия следващите съвети може да са ти от полза.

AVON заздравяващ разтвор за нокти

ПОДХРАНВНЕ НА КОЖИЧКИТЕ

Помни, че здравето на ноктите започва от здравите кожички. Използвай специален продукт, който ще ги омекоти и подхрани. AVON например предлага омекотител за кожички в тубичка с удобен накрайник. Нанеси малко количество от него и втрий с масажни движения до абсорбирането му.

ПИЛЕНЕ

Важно е на само каква пила ще използваш, но и как точно ще я използваш. Правилният начин е да движиш пилата от ъгъла към центъра на нокътната плочка. AVON предлага различни видове пили, като имай в предвид, че хартиените и стъклените са най-щадящи, а металните са най-непрепоръчителни за използване, макар да са най-дълготрайни на износване.

ИЗБУТВАНЕ

Избутай кожичките надолу без да натискаш твърде силно или да търкаш напред назад, защото това може да нарани ноктите.

ПОЧИСТВАНЕ

Увери се, че ноктите ти са чисти и сухи, без остатъци от лосион, мазнини или стар лак.

УКРЕПВАНЕ

Използвай разтвор за укрепване и подхранване на ноктите, каквито AVON предлага. Открий най-подходящата за теб терапия.

НАНАСЯНЕ НА ОСНОВА

Винаги използвай основа и изчаквай да изсъхне добре. Така лакът за нокти се нанася по-равномерно и издържа по-дълго време.

НАНАСЯНЕ НА ЛАК

Нанасянето на лака трябва да става с 3 движения - 1 по средата и по 1 отстрани. Използвай пресни лакове, които се разнасят лесно и изсъхват бързо.

СЪХНЕНЕ

Обикновено са необходими 2 слоя от лака, за да се получи красиво и плътно покритие. В тези случаи винаги изчаквай достатъчно преди нанасянето на втория слой, за да е добре изсъхнал първият и за да бъде по-траен маникюрът. Когато бързаш, можеш да използваш спрея за бързо съхнене на AVON.

След като вече знаеш правилната последователност за поддържане на ноктите в домашни условия, можеш да си набавиш необходимите продукти и инструменти, както и да избереш красиви цветове сред много бройните нюанси, които AVON предлага. Всичко необходимо, ще откриеш на страниците на AVON Каталог.

 




Публикувай коментар

!-- #footer -->